Remko Kuiper: Het oerdieet. Dé manier om oergezond oud te worden. (Prometheus, Bert Bakker)

Dit boek is een leidraad voor een andere manier van leven, door voeding waarop onze genen optimaal zijn afgestemd. Daardoor is het geen ‘dieet’ boek dat enkel gericht is op afvallen.

De term oerdieet verwijst naar de voeding die gegeten werd tot op het moment dat achtereenvolgens de landbouw, de veeteelt, de industrie en de fastfood revolutie hun intrede deden en het oorspronkelijke eetpatroon van onze verre voorouders begon plaats te maken voor onze huidige westerse voeding.

Typisch voor onze tijd is dan ook de opkomst van welvaartsziekten zoals overgewicht, suikerziekte, gewrichtsreuma, slijtage, chronische darmaandoeningen, aderverkalking, hoge bloeddruk, kanker… Deze welvaartsziekten zijn in feite ouderdomsziekten die zich op steeds jongere leeftijd manifesteren.

Wat betekent het oerdieet in de praktijk?

Je moet geen calorieën tellen: groenten, fruit, noten, vlees, vis, schaal- en schelpdieren en gevogelte mag je in vrijwel ongelimiteerde hoeveelheden eten. Eten volgens het oerdieet vergt enkel een verandering in de manier van denken.

Oervoeding is is eenvoudig te bereiden, betaalbaar en boven al echt lekker. Het laatste hoofdstuk van het boek bevat dan ook een aantal recepten: soepen, maaltijdsalades, voorgerechten, grote gerechten en zelfs nagerechten en snacks.

Over het oerdieet
Getagd op:            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om uw bezoek aan onze website zo soepel mogelijk te maken, gebruikt het systeem cookies. Deze cookies worden gebruikt voor statistische doeleinden en bewaren geen persoonlijke data. Als u geen cookies wenst te gebruiken kan u dat hierbij aangeven.